Főoldal
Hírek
TSMT
Komplex iskolaelőkészítő
Nyári táborok 2023.
Órarend
Miniovi
Szülinapok!
Árak
Varázstanoda - iskola-előkészítő

Varázstanoda - komplex iskola-előkészítő a Varázskertben!

Minden gyermeknek a legmeghatározóbb időszak az életében az a gyökeres változás, amit az ovi illetve az iskola kezdés jelent, annak minden örömével, buktatóival, sokszor beilleszkedési zavarokkal, traumákkal, amelyet sokszor az átmenet hiánya okoz. Mi ezt szeretnénk nektek biztosítani MiniOvinkkal és Komplex Iskolaelőkészítő Varázstanodánkkal

Ősztől, a nagy sikerre és eredményekre való tekintettel, már nem csak heti 1x 60 perc + játszóházas délutáni, hanem heti 1 napos szerdai iskolaelőkészítővel is készülnek a Varázskaticák.
Varázstanodánk olyan komplex iskolaelőkészítő tanfolyam mozgásterápiával- és kognitív fejlesztéssel, játékos kommunikációs-, konfliktuskezelési- és relaxációs technikák tanításával, amely 2 csoporttal indul.
Várjuk szeretettel a nagycsoportos ovisokat, és azokat az első osztályos gyerekeket, akiknél tanulási nehézség jelentkezett.

A szerda délutáni, 1 órás csoportunk kislétszámban indul 6 fővel, 16.30 órai kezdettel.
Szerdai egész napos tanfolyamunk 8-16-ig vár minden érdeklődőt, 9-15-ig tartó Tanodával, háromszori étkezéssel, éttermi ebédeléssel, sóhomokozó és játszóházi élménnyel.
Tanodánkban egyszerre legalább 2 fejlesztő pedagógus Varázskatica foglalkozik a gyerekekkel. 

Beiratkozás/érdeklődésbabamamahaz@gmail.com; 0630/4369797 telefonszámon Ujvári Andinál. 

Mire figyelünk mindkét programunkban kiemelten?

Pedagógiai és fejlesztő munkánk alapja a gyerekek tisztelete, egyenrangú partnerként kezelése. Erre az alapra és játékos, élményközpontú foglalkozásokra építjük a fejlesztést. 

#finommotorika fejlesztése, kézműveskedéssel, festéssel,  ötletes játékokkal,
#egyensúly-fejlesztés kis és nagymozgásos tornagyakorlatokkal,
#idegrendszeri érés-fejlesztés komplex mozgásterápiás elemekkel,
#TisztaArtikuláció fejlesztése játékos logopédiai gyakorlatokkal,
#memória, koncentráció fejlesztése vidám társasjátékokkal
#kommunikációs készség-fejlesztés, zenés mondókás mókával, történetmeséléssel,
#szorongásoldás, villámrelaxációs gyakorlatokatokkal, önbizalomépítő technikákkal,
#szociális-, és kapcsolatépítő készségfejlesztés, asszertív kommunikációs technikák elsajatításával. 

Célunk a trauma elkerülése az átmenetben, és a gyermekeknek- saját tempójuk mentén való haladással  - sikeres iskolakezdést biztosítani komplex készségfejlesztő foglalkozásokkal. 

Minden Varázstanodást felmérünk, és játékos fejlesztéssel a saját ütemükben hozzuk ki a kisgyerekekből a maximumot. 

Miben más ez az iskolaelőkészítő program?
A VarázsTanoda programot 10 éves fejlesztő- és élménypedagógiai tapasztalataink alapján dolgoztuk ki. Meggyőződésünk, hogy csak azon készségek lesznek megalapozottak, azok az információk tárolódnak, amellyel a gyermek érzelmileg pozitív lelkiállapotban találkozik. Úgy keltjük fel a gyermek érdeklődését a tanulás iránt, hogy közben sikerélményei vannak, változatos, már-már „pörgős” feladatokban vesz részt, több érzékszervét (látás, hallás, tapintás) használva interaktívan sajátíthatja el az ismereteket, így azok maradandóan, készségszinten be fognak épülni. Egy ilyen megalapozással érhető el, hogy az iskolai tanulás örömforrássá váljon a gyerekek számára. Hiszünk abban, hogy az eltérő alap-képességű gyerekek mind megtalálhatják az örömöt a tanulásban. Ezt az iskolaelőkészítő programunkat éppen ezért úgy fejlesztettük ki, hogy a résztvevő gyermekek olyan „kezdő-csomagot” kapjanak az iskolához, hogy az első iskolai napoktól kezdve sikerélményeket éljenek át az iskolában.
A program része az idegrendszer harmonizálását elősegítő komplex mozgásterápiás fejlesztés, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelően érettségű idegrendszer meghatározó az iskolakezdés sikerében és az iskolai teljesítésben.
A kognitív fejlesztést az iskolaelőkészítő folyamat során ezen kívül színesítjük még alkalmanként állatasszisztált (kutyás) terápiával, játékos angolra hangolóval – hAngol foglalkozással.
A program nagy hangsúlyt helyez a memóriafejlesztésre, a koncentrációkészség javítására és a nagymozgások harmonizálása mellett a grafomotorikus fejlesztésre. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek kreativitását ösztönözzük, és saját megoldásaikat elismerjük, ezzel is megelőzve az iskolai szorongásukat. Itt elfogadó légkörben tapasztalhatják meg a gyerekek a teljesítmény örömét. A foglalkozásokon olyan szociális- és tanulási készségeket sajátítanak el a gyerekek, amely az iskolai beilleszkedésükben nagyban segíteni fogja őket.

Deákné B. Katalin – Anya taníts engem! szerzője pedagógiai módszerének felhasználásával. 

Árak:
Délután 60 perc + játszóház Ár: 25.000 Ft/hó
1 napos: 48.000 Ft/hó 

Mindkét esetben díjtalan pótlást, átjárhatóságot biztosítunk betegség, egyéb elmaradás esetén. 

A komplex Varázstanoda fejlesztést megelőzi egy állapotfelmérés, amelynek díja 15.000 Ft (60 perc).
Az állapotfelmérés díjának 50 %-át az Iskola-előkészítőre vonatkozó bérlet vásárlásakor kedvezményként jóváírjuk. 

MINDEN Varázstanodás és MiniOvis kisgyermekünknek ingyenesek nyíltnapjaink, egész napos ünnepeink: 
Mikulás, Farsang, Húsvéti Nyuszi-simogató, Anyák napja és egyéb rendezvényeink, illetve délelőtti jatszóházunk igénybevétele.

www.babamamahaz.hu © Minden jog fenntartva
X
Új zsúrcsomagok, bulizz velünk!
Hozhatsz tortát! vagy kapsz tőlünk
ajándékba...
Megnézem