Főoldal
Hírek
TSMT
Komplex iskolaelőkészítő
Táborok
Órarend
Miniovi
Szülinapok!
Árak
Kerekítő - Egy órás foglalkozásunkra pár hónapostól óvodás korig

Kerekítő®

“A zenei hang, az ének köti a kisgyereket legelőször, legbiztonságosabban az emberi világhoz.”  dr. Vekerdy Tamás


Kerekítő® Mondókás Móka

_ 

Egy órás foglalkozásunkra pár hónapostól óvodás korig várjuk a gyermekeket. Az első fél órában néphagyományokból merített ölbeli játékok, mondókák és dalok között kalandozunk, majd a foglalkozás második felében a gyerekek a szőnyegen játszanak, míg a szülők kötetlen vagy irányított beszélgetésen vehetnek részt kisgyermekekkel kapcsolatos témákban.

Foglalkozásvezető: Csider Krisztina zene- és óvodapedagógus


Kerekítő® Bábos Torna 

  

Kerekítő Manó segítségével, sok játékkal és tornaszeres mozgással tartjuk ezt a foglalkozást 1 – 4 éves korú gyerekeknek. Szeretettel várunk minden kedves dalolni, mókázni, mozogni vágyó babát, mamát és papát!

Foglalkozásvezető: Csider Krisztina zene- és óvodapedagógus

  


 Bábos MESEKUCKÓ

A Mesekuckó egy komplex tevékenységi forma, mely kihat a gyermek összes érzékszervére. Alapja a mese, a fantázia birodalma, mely köré épül fel a foglalkozás többi szakasza, a mesetorna, és a kézműves rész.

Mesemondólány vár minden kis bátor utast Meseországban, ahol hétről hétre új dalos, mondókás, verses mesét hoz nekik bábokkal előadva. Fokozatosan épülnek egymásra a történetek, a bábsimogatóktól egészen az egyszerűbb mesékig. A bábos mesék interaktívak, így a gyerekek észrevétlenül kerülnek a mesék birodalmába.
A foglalkozás három részből tevődik össze:
  • 1. bábos-dalos mondókás mese
  • 2. mesetorna (ahol végigjárhatjuk a mese szereplőinek útját, pl. bebújhatunk a kormos kályhacsőbe, meghempergőzhetünk a lehullott falevelekbe.
  • 3. kézműves rész, ahol anya segítségével mindig készítünk valamit, ami a látott mesére, dalra emlékeztet.
Ezt, mint képi tartalomjegyzéket hazavihetik. Tehát a  Bábos Mesekuckó nem csak a kicsik aktivitására épül, hanem az ő tempójukhoz lassítja a szülőket, a mai felgyorsult világunkban. Mert a mesét meg kell hallani, meg lehet nézni, el kell mesélni, át lehet mozogni, és el lehet készíteni. Vagyis a foglalkozáson szereplő mesének nem csak passzív befogadói a gyerekek, hanem aktívan, szinte minden érzékszervük által magukévá teszik azt.
Nem csak hallják, látják is. Nem csak látják, hanem a már ismert vers, dal, mondóka betéteket együtt mondják , a bábokkal kapcsolatba lépnek, majd a mesetorna keretében a különböző mozgásformákkal is magukévá teszik a mesét. Ezáltal nagy-mozgásuk, szókincsük észrevétlenül fejlődik.
Várunk benneteket és gyermekeiteket (18 hónapos kortól – 4 éves korig) szeretettel a Bábos Mesekuckóba egy közös mesére, zenére és vidámságra minden szerda délelőtt két időpontban is!

    rgrtg  rgr_
www.babamamahaz.hu © Minden jog fenntartva
X
Új zsúrcsomagok, bulizz velünk!
Hozhatsz tortát! vagy kapsz tőlünk
ajándékba...
Megnézem