IskolaelőkészítőSzülinapokMiniovi
SensoplastykaKerekítőTSMT
 
 
 
Főoldal
Nyári táborok 2024.
Miniovi
Szülinapozz a Varázskertben!
hAngol - angolra hangoló zenés játékos foglalkozás
A varázskaticák otthona:

hAngol a Varázskertben!

Gyertek, hangolódjunk az Angolra, már babakortól a hAngolal! 🙂

A célunk nem az, hogy a gyermek azonnal tökéletesen beszéljen angolul, hanem az, hogy megszeresse a nyelvet, hogy ne ijedjen meg 10 év múlva, ha angol szavakat hall. Legyen ismerős neki, hogy ezt már hallotta, és nem törik ki a nyelve, ha meg kell szólalni. Egyszerűen nem történik más, csak az angolra hAngolódunk 🙂

Várunk minden szerda délelőtt a Varázskertben, énekkel, játékkal, mondókákkal, élményfoglalkozásukra

Szolga Tóth Melindával a hAngol alapítójával és tulajdonosával 🙂

A hAngol egy zenés játékos foglalkozás, ahol énekelünk, táncolunk, bábozunk, labdázunk, buborékot fújunk és a dalok segítségével egyszerűen hAngolodunk az angolra. Saját és ismert angol dalokkal és Hippy-vel a kis vizilóval várok minden törpit 0-tól 6 éves korig”

A kisgyerekekben a jobb agyfélteke az aktív, ami azt jelenti, hogy a gyerekek úgy szívják magukba az információkat, a nyelveket is beleértve, mint a szivacs. Számukra természetes, hogy a világ különböző ingerekből, különböző nyelvekből, beszédhangzókból, intonációkból áll. Egészen kicsi korban ezeket a hangokat, az intonációt nehézség nélkül képesek utánozni, elsajátítani. Ahány nyelvvel csak találkoznak, azt mind képesek szivacsként magukba szívni. Nem egyetlen nyelv elsajátítására képes az agyuk, hanem párhuzamosan több nyelvére. Jól látszik ez olyan gyerekek példáján, akik több nyelvet használó környezetben, például határvidékeken nőnek fel. Családi és szociális helyzettől, iskolázottságtól függetlenül minden kisgyerek képes minden olyan nyelven kommunikálni, ami körülveszi. Három, négy, sőt akár öt nyelven is. Gördülékenyen, szép, anyanyelvi kiejtéssel, úgy, hogy nem kell elgondolkodniuk azon, hogy egy bizonyos szerkezetet hogyan és mikor is kell használni. Egyszerűen csak használják azt, amit elsajátítottak.

Míg az a gyerek, aki pici kora óta foglalkozik a nyelvvel, benne él, benne van a mindennapjaiban, érti és használja azt, természetesnek érzi a nyelvi közeget, addig egy nagyobb, a nyelvtanulást később kezdő gyereknek időbe telhet, mire eljut egy olyan szintre a nyelvben, hogy az már sikerélményt, örömet nyújtson, és ne csak teljesítendő munkát, megtanulandó tantárgyat jelentsen.

Mikor érdemes hát elkezdeni egy nyelvet? A lehető legkorábban. Ugyanakkor a nyelvvel foglalkozni sohasem késő. Jobb akár rosszul is beszélni egy nyelvet, mint sehogy, vagyis felnőttek is elkezdhetik. Még akkor is, ha olyan természetességgel soha nem fogják tudni használni azt, mint azok, akik már kiskorukban megismerkedtek vele, vagy akár „az anyatejjel együtt szívták magukba”. 
SZEMÉLYESEN
Varázskert BabaMamaHáz
Nyári tábor cím 1141 Budapest Szugló u. 83-85
térkép Nyári tábor elérhetőség
NYITVATARTÁS
Nyári tábor nyitvatartás MiniOvi 8-12ig;
H-CS: 9 – 15 óra, P: 9-13 óra

X
Július 22-26. Úszó tábor
Megnézem