Rhyme Time Angol Zenebölcsi

“A játékos baba-mama angol nyelvátadás egyedi módszere”

A 30-40 perces foglalkozás minden alkalommal a kis résztvevők életkorához és aktivitásához igazodva alakul. Rhyme Time órára már 6 hónapos kortól várjuk a kicsiket!

Körülbelül 35-40 mondóka és játékos gyerekdal közül válogatunk attól függően, hogy a gyerekek inkább még egy helyben ülnek-e és figyelnek vagy éppen már mozgolódnának.

Minden éneket összekötünk néhány mozdulattal, legyen az kartekerés, ugrálás, körbe sétálás, vagy mutogatással, tapsolással, csikizéssel. Ujjacskákat számolunk, labdázunk, buborékot fújunk vagy akár egy-egy dallal minden résztvevő nevét megtanuljuk.

Várunk minden kedden délelőtt 10:30 kezdettel!

Van, hogy épp eljátsszuk, hogy kezet mosunk vagy fésülködünk, öltözködünk és közben erről énekelünk angolul. Színekkel, számokkal, állatokkal és állathangokkal ismerkedünk, testrészeket, mozgásformákat nevezünk meg, vagy akár kis nyuszikként elszenderedünk néhány sor erejéig, hogy aztán a következő versszaknál már felébredhessünk és ugrabugrálhassunk. Körbesétálunk, felugrunk és leguggolunk, igazából mindig olyasmit csinálunk, amit a csoport “energia szintje” kíván. Ha még kell egy kis “fárasztás”, akkor ugrálunk még egy kicsit, ha már elpillednénk, akkor körbe ülünk és úgy folytatjuk.

 A babás csoportban igyekszünk átmozgatni a babákat és sok dalnál a tekintetüket, figyelmüket keressük simogatni-való állatos kártyákkal vagy épp csörgőkkel és színes bábokkal. Náluk is sok dalban végzünk apró mozgásokat, de minden dal kiinduló pontja “ölben ülős”.

Több olyan dal van, amit aztán otthon, pelenkázás közben is bármikor elő lehet venni, amikor mondjuk előkerülnek a zokniból az apró lábujjacskák, vagy a body alól a kis pocak.

A rendszeres kimozdulás anyának és babának is jót tesz minden héten! De a program mellett az otthoni játékba is kezdjétek el beépíteni azt, amit hazavisztek! Sokszor a még beszélni nem tudó babákhoz nehéz egész nap beszélni, mindent körülírni – valljuk be – sokszor fárasztó vagy unalmas lehet, miközben még nem sok választ kapunk. Az angol mondókák és játékok új színt visznek a közös időtöltésbe. Ne zavarjon, ha nincs jó hangod, a kisbabádnak a Te hangod a legszebb és a legmegnyugtatóbb! A simogatós-csikizős-lábujjszámolgatós mondókákat akár minden pelenkázáskor előveheted, az állatnevek és állathangok előbukkanhatnak, mikor plüss állatokkal játszotok. A színes angol babakönyvek és képes szótárak pedig neked is új témákat adnak, amikről mesélhetsz a picinek.

További információt a Rhyme Time hivatalos oldalán találsz ITT!

Tarts velünk, próbáld ki az Angol Zenebölcsit Petri Barbival a módszer alapítójával Varázskertünkben!

To Top

Azonnali üzenetek

)
    is typing...

    Most nem vagyunk a chat közelében, de tudsz nekünk üzenetet küldeni!

    Üzenet küldése Cancel

    hozhatsz tortát! vagy kapsz TŐLÜNK ajándékba...