comdirect kryptowährung sind kryptowährungen vermögen zentralbank-kryptowährungen und reserven el toro kryptowährung

OKOSÍTÓ TORNA- Komplex mozgásterápiás fejlesztés gyerekeknek

 • Állandóan izeg-mozog?
 • Nem tud egyhelyben ülni mozdulatlanul egy percet sem?
 • Szétszórt a figyelme?
 • Nem tudd koncentrálni egy dologra?
 • Nehezen jegyez meg egymás után következő dolgokat?
 • Ügyetlen? Saját lábában elbotlik? Mindig bohóckodik?
 • Állandóan a figyelem központjában szeretne lenni?
 • Magatartási, beilleszkedési gondok vannak vele az óvódában, iskolában?
 • Tanulási (számolási, olvasási, logikai) nehézségek jelentkeztek az iskolában?
 • Sok kudarc éri a gyermeket a gyermekközösségekben?
  Vagy csak szeretnéd megkönnyíteni a gyermeked iskolakezdését?

Ha ilyen és hasonló dolgokat tapasztaltál gyermekednél szinte bizonyos, hogy idegrendszeri éretlenség áll a háttérben.

Számos fejlesztési módszer és lehetőség áll rendelkezésre, de az a tapasztalat, hogy amíg az agyi területe éretlenek, nem az életkornak megfelelő a „huzalozás” (az idegpályák harmonikus összekapcsolódása), addig nem lesznek hatásosak a speciális, kognitív (értelmi) fejlesztő módszerek. A komplex mozgásterápia alapja, hogy a mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével, a gyermek mozgásának és észlelésének fejlődése egy-egy életszakaszban a központi idegrendszer egy-egy meghatározott területének irányítása alatt áll. Ha a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad (pl. a gurulás, kúszás, mászás), vagy nem
gyakorlódik be eléggé, a kapcsolódó érzékelő és irányító központok nem fejlődnek, differenciálódnak megfelelően. Az agyi területek elégtelen, vagy nem jó működése tanulási nehézséghez, viselkedési problémához, magatartás zavarhoz vezethet, mert a mozgás segítségével járódnak be az idegpályák, fejlődnek az agyi rendszerek.

A Delecato módszer alapján Kulcsár Mihályné által kidolgozott Komplex Mozgásterápia a legkorszerűbb neuropedagógia szemléletű fejlesztő módszer. A terápia előtt a gyermek készségeit felmérjük, és ennek alapján egyénre szabott speciális tornasort állítunk össze, és tanítunk meg a gyereknek. majd a fejlődése függvényében módosítjuk a gyakorlatokat.

A terápia több módon is folytatható:
– Egyénileg otthon a szülővel
Az állapotfelmérés után, a betanított gyakorlatsort a szülő minden nap, vagy legalább 5x egy héten elvégzi otthon a gyermekével, és havonta egyszer jönnek konzultációra, ellenőrzésre, és az új gyakorlatsor betanítására.
– Egyénileg a fejlesztővel (és lehetőség szerint kiegészítve otthoni gyakorlással)
A gyermek hetente 1-2-szer a fejlesztő segítségével végzi a gyakorlatokat. Majd havonta ugyanúgy megtörténik a kontroll, mint az otthon tornázóknak.
Ennek előnye, hogy a rendszeres szakszerű felügyelet alatt végzett torna biztosan a helyes módon történik meg, hiszen a fejlesztő rögtön tudja javítani a mozgást, mozdulatot. Azoknál a gyermekeknél is javasolt, akik otthon nehezen vehetők rá a tornára, és a szülő nem szeretne
állandó konfliktust ebben a gyerekkel. (A tapasztalat az, hogy a gyermekek a fejlesztővel végzett munkára sokkal nyitottabbak.)
-Csoportosan (és ha van rá lehetőség, kiegészítve otthoni gyakorlással)
5-6 fő, azonos korosztályba tartozó gyermeknek szervezünk csoportos fejlesztő tornát heti egyszeri rendszerességgel. Az előzetes, egyéni állapotfelmérés itt is szükséges. Előnye, hogy a gyerek a kortárs közegben jobban motivált a tornára, szinte játéknak  veszi. A fejlesztő rögtön javítani tudja a hibás mozdulatot. Itt is van lehetőség, hogy havonta egyéni kontrollon vegyen részt a gyermek, hogy a haladását a szülő is követni tudja. Természetesen ez a forma is kiegészíthető további otthoni gyakorlással.

Kinek ajánlott?
Minden olyan gyermeknek, akikre a bevezetőben feltett kérdések közül bármelyik jellemző.
Viselkedési- beilleszkedési- vagy magatartászavaros gyermekeknél, dislexia, disgrafia és diskalkulia esetén, hiperaktív és hiperaktív-figyelemzavaros gyermekeknél, és minden esetben, ahol keverten fordulnak elő ezek a problémák. De szeretettel várjuk azokat a – főként nagycsoportos óvodás – gyermekeket is, ahol a fenti problémák nem jellemzők, de a szülők szeretnék, ha a gyermek biztosan érett idegrendszerrel kezdje meg az iskolát.
Kb. 4 éves kortól már eredményesen alkalmazható a módszer. Felső életkori határ nincs! Bármely életkorban elkezdhető!
Mennyi ideig tart egy fejlesztő folyamat?
A problémától és a gyakorlás gyakoriságától függően 2-8 hónap. 2-3 hét után érzékelhető a javulás.
Mennyi időt vesz igénybe egy gyakorlás?
Egyéni otthoni gyakorlás esetén kb. 30 perc, egyéni fejlesztő által felügyelt és csoportos torna esetén kb. 45 perc.

Milyen gyakorisággal érdemes végezni a feladatokat?
Minél gyakrabban – naponta egyszer, heti 5 alkalommal – végzi a gyermek az aktuális feladatsort, annál gyorsabb lesz a haladás. De akkor is beindul a fejlődés, ha legalább heti egyszer végzi a gyermek a fejlesztő tornát. A gyakoriságnál érdemes figyelembe venni a gyermek terhelhetőségét, a család időbeosztását, és nem utolsó sorban a szülő-gyermek kapcsolat teherbíró erejét.

   

A komplex mozgásterápiás fejlesztést megelőző állapotfelmérés díja: 5 éves korig 12.000,- Ft, 60 perc, 5 éves kortól 15.000,- Ft, 90 perc.

Az állapotfelmérés díjának 50 %-át a egyéni- vagy csoportos fejlesztésre vonatkozó bérlet vásárlásakor kedvezményként jóváírjuk.

A komplex OviSuli fejlesztést is megelőzi egy állapotfelmérés, amelynek díja 15.000 Ft.

To Top

Azonnali üzenetek

)
  is typing...

  Most nem vagyunk a chat közelében, de tudsz nekünk üzenetet küldeni!

  Üzenet küldése Cancel

  hozhatsz tortát! vagy kapsz TŐLÜNK ajándékba...