Bábos MESEKUCKÓ

A Mesekuckó egy komplex tevékenységi forma, mely kihat a gyermek összes érzékszervére. Alapja a mese, a fantázia birodalma, mely köré épül fel a foglalkozás többi szakasza, a mesetorna, és a kézműves rész.

A “Mesemondólány” vár minden kis bátor utast Meseországban, ahol hétről hétre új dalos, mondókás, verses mesét hoz nekik bábokkal előadva. Fokozatosan épülnek egymásra a történetek, a bábsimogatóktól egészen az egyszerűbb mesékig. A bábos mesék interaktívak, így a gyerekek észrevétlenül kerülnek a mesék birodalmába.

A foglalkozás három részből tevődik össze:

 • 1. bábos – dalos – mondókás mese
 • 2. mesetorna – ahol végigjárhatjuk a mese szereplőinek útját, pl. bebújhatunk a kormos kályhacsőbe, meghempergőzhetünk a lehullott falevelekbe.
 • 3. kézműves rész, ahol anya segítségével mindig készítünk valami kedves apróságot, ami a látott mesére, dalra emlékeztet.

Ezt, mint képi tartalomjegyzéket hazavihetik. Tehát a Bábos Mesekuckó nem csak a kicsik aktivitására épül, hanem az ő tempójukhoz lassítja a szülőket, a mai felgyorsult világunkban. Mert a mesét meg kell hallani, meg lehet nézni, el kell mesélni, át lehet mozogni, és el lehet készíteni. Vagyis a foglalkozáson szereplő mesének nem csak passzív befogadói a gyerekek, hanem aktívan, szinte minden érzékszervük által magukévá teszik azt. Nem csak hallják, látják is. Nem csak látják, hanem a már ismert vers, dal, mondóka betéteket együtt mondják, a bábokkal kapcsolatba lépnek, majd a mesetorna keretében a különböző mozgásformákkal is magukévá teszik a mesét. Ezáltal nagy-mozgásuk, szókincsük észrevétlenül fejlődik.

_ rgr

Várunk benneteket és gyermekeiteket (18 hónapos kortól – 4 éves korig) szeretettel a Bábos Mesekuckóba egy közös mesére, zenére és vidámságra!

Időpont: minden szerdán 9.30 és 10.30 kezdettel

  IMG_0245-Edit-2-2_ gesgwg

To Top

Azonnali üzenetek

)
  is typing...

  Most nem vagyunk a chat közelében, de tudsz nekünk üzenetet küldeni!

  Üzenet küldése Cancel

  hozhatsz tortát! vagy kapsz TŐLÜNK ajándékba...