KacagÓra – Hahota jóga kicsiknek 3-10 éves korig

Hahota jóga egy speciális jógagyakorlat, ahol feltételek nélkül kacagunk a nevetést előidéző, mókás feladatokon és a gyakorlatok között mély jóga légző gyakorlatok végzünk.

A gyerekeknek az óvodai és iskolai feszültségek csökkentése érdekében szükségük van arra, hogy fokozzák életükben a vidámságot, hogy a dühöt és az ellenséges indulatiakat szociális módon a humor és nevetés segítségével ki tudják élni.

A hahotázás segít megszabadulni a félelmektől, a stresszes élményektől és fokozza a boldogság megélését.

A nevetés különleges, játékos testedzés. Egy perc nevetés felér 10 perc kocogással.

A kacagásnak számos pozitív egészségügyi hatása ismert. A hahotázást nevezhetjük belső kocogásnak is, mert a rekeszizom intenzív mozgása megmasszírozza a beleket, segíti a kicsik emésztését.

A nevetés egy sajátos légúttisztító gyakorlat, mert kacagás során a friss és elhasznált levegő cserélődése, a normál légzésnél 3x-4x intenzívebb, ami a felső légutak kitisztulásához vezet.

Ha gyermeked rendszeresen és intenzíven kacag egy vidám társaságban, akkor sokáig egészségesen megőrzi vidám gyermekéveit, miközben önbizalma erősödik, fejlődik önelfogadása, kreativitása.

Mit hozzatok magatokkal?

Laza ruhát, egy zoknit vagy szobai cipőt és egy üveg vizet.

A foglalkozás hétfőnként 17:00-kor kezdődik

A foglalkozás hossza: 45 perc

A foglalkozást óvodás és alsós korosztálynak ajánlom.

Foglalkozás vezető: Kolozsvári Marianna nevető jóga tréner

Bővebb információért a +36 20 366 5220 telefonszámot hívd.

KacagÓra ára: 1500 Ft/alkalom

KacagÓra – Felnőttek Hahota jógája

 

Hahota jógán feltételek nélkül nevetünk, miközben nevető és mély jóga légző gyakorlatokat végzünk. KacagÓrán életörömet és gyermeki kreativitást élünk meg és alkalmad lesz különleges, játékos, önbizalom növelő feladatokkal is megismerkedni.

Mit fogunk tenni?

Néhány közösen végzett légző-, lazító gyakorlattal, és a ho-ho-ha-ha-ha szavak skandálásával kezdünk, majd olyan kacagtató jógagyakorlatok következnek, melyeket mesterségesen idézünk elő és spontán nevetésre ingerelnek bennünket.

A hahota jógán az okok és feltételek nélküli együtt-nevetést gyakoroljuk egymás közt. Nem egymáson, hanem egymással nevetünk és ehhez különösebb humorérzék sem kell.

Mitől működik?

A csoportosan, mesterségesen kreált, okok nélküli nevetés jó társaságban átalakul természetes kacagássá, amely szélvészként terjed, és mindenkire átragad.

Milyen hatása van a nevetésnek?

A tartós nevetés, az avval járó intenzív, felfokozott légcsere felér egy lazító relaxációval. A kitartó nevetés egyfajta aktív meditációvá válhat. A nevetés kikapcsolja az elmélyülést akadályozó, önmagunkkal folytatott állandó belső párbeszédet, jobban a jelenben tart. Nevetés közben a szervezetben csökkennek a stresszhormonok és ezzel együtt növekednek a boldogsághormonok, így egy ellazult, boldog érzést élhetünk meg. Kacagás közben összehangolódik a jobb és bal agyfélteke működése, kibontakozik a játékos kreativitás, háttérbe szorulnak a negatív érzelmek.

A hahota jógázni egy fizikai, lelki, szellemi felüdülést adó tevékenység. Ha ki akarsz próbálni valami olyan testmozgást, ami élettel telivé, jókedvűvé és derűssé tesz, gyere, és kacagj velünk.

Mit hozz magaddal?

Laza ruhát, egy zoknit vagy szobai cipőt és egy üveg vizet.

A foglalkozás hétfőnként 18:00-kor kezdődik

A foglalkozás hossza: 60 perc

A foglalkozást felnőtteknek ajánlom.

Foglalkozás vezető: Kolozsvári Marianna nevető jóga tréner

Bővebb információ: +36 20 366 5220 telefonszámon

KacagÓra ára: 1700 Ft/alkalom

To Top

Azonnali üzenetek

)
    is typing...

    Most nem vagyunk a chat közelében, de tudsz nekünk üzenetet küldeni!

    Üzenet küldése Cancel

    hozhatsz tortát! vagy kapsz TŐLÜNK ajándékba...