ANYAFÓKUSZ

Anyának lenni az életünk része, mégis rengeteg feladattal és kihívással jár anyává válni. Ez nem csupán egy időszakos feladat, ez egy életre szól! Fontos tehát megtalálnunk a helyét önmagunkban és önmagunkat megtalálni benne.

Az AnyaFókusz önismereti csoport azért jön létre, hogy olyan témákat tudjunk feldolgozni, amelyek minket, Édesanyákat, foglalkoztatnak, amelyek segítenek nekünk megérteni a bennünk történő folyamatokat, anyaságunk kérdéseit.

Hogyan is működik a művészetterápia?

A művészetnek rengeteg ága van, bármilyen eszközzel is látunk hozzá az alkotásnak, azt önkifejezés céljából tesszük, tudatosan, vagy éppen tudattalanul. A művészetterápia erre a lényegi elemre épít, hiszen azt a lehetőséget adja meg számunkra, hogy a szóbeli mellett, a nem szóbeli kifejezésmódok segítségével, olyan tartalmakat mozgassunk meg, amelyekre a hétköznapokban nem feltétlenül látunk rá.

A szabad mozgással, zenével, képi, vagy zenei alkotások elkészítésével felszabadulunk a társadalmi konvenciók alól, levetkőzzük azon attitűdjeinket, amelyek az alkotás gátját jelentenék, hiszen minden elvárástól, kontrolltól mentesen hozhatjuk színre belső üzeneteinket. A tiszta alkotáshoz pedig semmilyen művészi előképzettségre nincs szükségünk, hisz a hangsúly az alkotási folyamaton van, nem pedig az esztétikumon.

A művészetterápiás módszeren felül kiemelt szerepe van magának a csoportnak is. A zárt csoport célja, hogy egy olyan megtartó közösséget biztosítson az egyénnek, ahol minden esetben őszintén megnyilatkozhat, értő és hallgató figyelemmel fordulnak felé. A résztvevőkkel minden esetben közösen alkotjuk meg saját szabályzatunkat, amelyekben a mindenki számára fontos kereteket építjük fel.

A részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges! A csoport minimum 8 fő részvételével indul. Elköteleződést igényel, az alkalmak külön nem látogathatóak.

A találkozásokra 8 héten keresztül hétfőnként 17.30-19.30 között kerül sor.

A foglalkozásokhoz minden eszközt biztosítok, csak magadat kell hoznod!

Részvételi díj: 2500Ft

Jelentkezni csak a teljes csoportra lehet.

További információért keressetek bizalommal!

Feketéné Kovács Juci

Anya-Térkép művészetterapeuta

+36703816268

https://www.facebook.com/anyaterkep/

To Top

Azonnali üzenetek

)
    is typing...

    Most nem vagyunk a chat közelében, de tudsz nekünk üzenetet küldeni!

    Üzenet küldése Cancel

    hozhatsz tortát! vagy kapsz TŐLÜNK ajándékba...