digitale brieftasche für kryptowährungen nächste kryptowährung boom kryptowährung ethereum grafikkarte mining von kryptowährungen

ANYAFÓKUSZ

KÉTHETI 1,5 órás “kerekasztal” beszélgetés bizalmas légkörben csak Nőknek, Egymás közt. Rólunk szól.

barik

Találkáinkon  1,5 órát töltünk együtt, kiscsoportos kereteken belül komoly beszélgetésekkel, érdekes gyakorlatokkal. 

Célunk, hogy a közösség erejével egyensúlyt alakítsunk ki testi-lelki lehetőségeink és álmaink között. Hiszen a legfőbb erőforrás bennünk lakozik, csak meg kell tanulnunk kicsalogatni!

A csoport erejével történő önsegítés nem új keletű, a szeretetteljes elfogadás mellett a mi AnyaFókuszunk küldetése egy tudatosabb, tartalmasabb női lét kialakítása, melyhez pszichológiai csoportos játékokkal, gyakorlati tanácsokkal segítjük hozzá vendégeinket.

Oldásaink fókusza együtt:

– Sokan nehezen birkóznak meg a rájuk szakadt rengeteg szereppel: FELESÉG, DOLGOZÓ NŐ, ANYA, TÁRS, HÁZIASSZONY, ÖNMEGVALÓSÍTÓ…

– Vannak párkapcsolati problémák…mindenhol.

– Vannak szülő-gyermek konfliktusok…mindenhol.

Hogy mozgósítható erőforrásaink maximuma? Miként dolgozható fel a megváltozott családmodell? Egy krízist hozó élethelyzetet hogyan fordíthatunk meg, tehetünk sikeressé, értékessé, gazdaggá? Mivel érhető el a mentális egészség és kiegyensúlyozottság? Minden kérdés a NŐIESSÉG köré rendeződik!

baratnokujlayer2

Ár: 3200 Ft/ alkalom

Női szerepek és a “nagy megfelelés” Ha jól érzed magad a szerepeidben, és kiegyensúlyozott vagy, akkor Te vagy a legtöbb, amit a szeretteidnek adhatsz. A gyerekeidnek sokáig Te vagy maga a világ. Rajtad keresztül tapasztalják meg azt, és Te mutatod a mintát, mire hogyan kell reagálniuk. Hogyan gondolják majd azt, hogy jó felnőttnek, nőnek, anyukának, társnak lenni, ha nem ezt látják? Azt, hogy Te hogyan érzed komfortosan magadat egy szerepedben egyedül Te döntöd el. Szó sincs arról, hogy mindenhol mindenkinek meg kell felelned. Éppen ellenkezőleg! Ehhez nagyon fontos, hogy ismerd a saját erősségeidet, és a gyenge pontokat! A saját szerepeidet, hogy egy-egy élethelyzetnek megfelelően rangsorolnod kell. Hogyan oszd meg az idődet a szerepek között? Hogyan tudsz ügyesebben gazdálkodni az idővel? Mikor, és milyen szerepekről kell lemondanod ideiglenesen, vagy véglegesen?Minden alkalommal érdekes témákat feszegetünk, régebbi témáink közül álljon itt néhány kóstolóként:

Kapcsolataink útvesztőjében vagy hálójában? Beszélgetni egymással, vagy beszélni egymáshoz? A kapcsolatról sokaknak először a párkapcsolat jut eszébe. Pedig kapcsolatban vagyunk az összes rokonunkkal, a körülöttünk élőkkel, a munkatársakkal, a bolti eladókkal, a gyermekünk barátainak szüleivel stb. Hiszem, hogy szinte mindenkivel meg lehet találni a közös hangot. Az első és legfontosabb lépés, hogy ismerd a saját kommunikációs stílusodat! Hogyan adsz át, és szerzel információkat? Hogyan reagálsz stressz hatására? Hogyan csinálják ezt a körülötted élők? Kik a “nehéz esetek” a környezetedben? Hozzájuk milyen út vezethet? ”…az ember  valahová tartozási szükséglete olyan, mint egy fa gyökérzetének a talaj: be kell kötődni ahhoz valahová, hogy a viharoknak ellen tudjunk állni.” (Bagdi Emőke)

Gyermekkori “parancsok” Milyen útravalót kaptál? Minden családban vannak ikonikus mondatok, amelyek gyakran elhangzanak. Ezeket a szülők, vagy nagyszülők az esetek nagy részében, nem is tudatosan fogalmazzák meg. Ismétlik azokat, amelyeket ők is hallottak otthon. Mind a pozitív, mind a negatív üzenetek eljutnak a gyerekekhez és beépülnek az önmagukról alkotott képbe. Milyen klasszikus parancsok vannak? Hogyan lehet felismerni őket? Fontos, hogy azonosítsd a saját parancsaidat, azt is, amit kaptál és azt is, amit Te adsz! Lehet a kapott “parancsokon” változtatni? Hogyan?

“Önérvényesítés? Én nem tudok nyomulni!” Számtalanszor hangzik el ez a mondat. Az önérvényesítés nem egyenlő a nyomulással! Ahhoz, hogy a környezetedben élők számára is világos legyen mikor, mit szeretnél, ahhoz elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció. Hogyan tudod kifejezni az igényeidet? Hogyan lehet megtalálni az ideális középutat a passzív, és az agresszív kommunikáció között? Hogyan tudod a számodra kényelmetlen helyzeteket megoldani? Miért varázsszó bizonyos esetekben a NEM? Valójában mit jelent az asszertivitás a mindennapokban?

Párkapcsolati titkok Egy párkapcsolatba mindenki a korábban látott mintákkal érkezik. Hogyan működik egy kapcsolat, milyen szerepek vannak, milyen kommunikációs stílust használnak stb. Van, aki a látott mintát másolni akarja, és van aki tudatosan próbálja elkerülni azt. Amikor két ember elindít egy kapcsolatot, akkor az esetek többségében kiderül, hogy a hozott minták különböznek. Egy új kapcsolatban mindig ki kell alakítani egy új szabályrendszert, amelynek segítségével az adott kapcsolat működni fog. Nagyon sok félreértéshez és konfliktushoz vezethet, ha ezt nem teszik meg. Te milyen útravalót kaptál otthon? És a párod? Hogyan segíthet ebben a kérdésben Neked “Négy lábú szék” modell? Hogyan kerülheted el a klasszikus banánhéjakat?

Leginkább a saját hozzáállásodon tudsz változtatni! “Az élet 10%-a, ami veled történik, és 90%-a, ahogyan reagálsz a történésekre.” (John C. Maxwell) Az attitűd (hozzáállás) változtatásával óriási változásokat tudsz elérni az életed minden területén. Az, hogy ki hogyan látja a világot és hogyan értelmezi benne a saját szerepét, többek között függ a habitusától, a neveltetésétől, a saját tapasztalataitól. Lehet ilyen erős bevésődésen változtatni? Léteznek olyan élethelyzetek, ahol nem változtathatók meg a körülmények vagy a szereplők. Ebben az esetben mit lehet tenni? Igaz, hogy senkit sem tudsz megváltoztatni csak saját magadat? Hogyan kezdj hozzá?

Mások szemében… Milyennek lát a külvilág? Milyennek látom magam? Te is megnézted már magad a kirakatok üvegében? Te is kíváncsi vagy rá, hogy milyen rólad az elfogulatlan első benyomás? A fejlődéshez szükségünk van a pillanatnyi helyzetünk meghatározására, hiszen a folyamat beindításához, csak egy szikra kell, és aztán sok-sok magunkba vetett munkával kiaknázhatjuk rejtett erőforrásainkat…

Vajon fejleszthető a boldog pillanatok megélése? Gyakran tapasztalom, hogy mai rohanó világunkban, a nagy darálóban képtelenek az emberek megtalálni a boldogság pillanatait. Nehezen tudnak kortyról-kortyra kiélvezni egy finom kávét, vagy napfürdőzni egyet a hosszú esős időszak után. Mindig igyekszünk valahova, mindig lebeg egy újabb cél a szemünk előtt, aminek eléréséhez csak kicsit kell még összeszorítani a fogunkat, és akkor jön a Kánaán…

Állandóan tervezem, hogy edzeni fogok, de sosem állok neki…

badbed4f0cd273ac9f637d96e0668396

A csoport vezetője: Dr. Nagy Katalin

– mentálhigiénés szakember, pszichotréner, családkonzulens-

To Top

Azonnali üzenetek

)
    is typing...

    Most nem vagyunk a chat közelében, de tudsz nekünk üzenetet küldeni!

    Üzenet küldése Cancel

    hozhatsz tortát! vagy kapsz TŐLÜNK ajándékba...